Warmtegebruikers

Woonwijk Minerve-site door projectontwikkelaar Revive

“Waar vroeger de Agfa-Gevaert-filmrolletjes ontwikkeld werden, wil Revive vandaag een bruisende woonwijk creëren. In totaal is daar ruimte voor ongeveer 330 nieuwe woningen. Het warmtenet was een zeer uitdagend traject, maar Revive is er altijd in blijven geloven. De expertise waarmee het warmtenet wordt aangelegd, de groene investeerders en het coöperatieve element werken samen heel goed. Dat bewijzen de positieve reacties van onze kopers – ze worden ook volledig ontzorgt, Warmte Verzilverd staat in voor onderhoud of vervanging.”

Kringloopcentrum Opnieuw & Co

“Kringloopcentrum Opnieuw & Co stond met veel trots een stuk grond af om de aanleg van het warmtenet mogelijk te maken. Daarbij zijn we verheugd dat we één van de eerste klanten zijn, want hergebruik en zorg dragen voor het milieu zijn zeer belangrijke pijlers in onze missie.”

Drukkerij Triakon

“Als digitale drukkerij besteden we veel aandacht aan duurzaam ondernemen. Circulair moet dan ook een doel zijn. Dat we daarbij de kans krijgen om aan te sluiten op een industrieel warmtenet is vandaag de dag behoorlijk uniek. Nu printen we niet enkel op substraten van Agfa maar verwarmt de restwarmte uit het productieproces ons ook nog eens.”

Kinderspeeltuin Papayoe

Papayoe is een kinderspeeltuin op het bedrijventerrein aan de Vredebaan in Mortsel. Ook zij genieten mee van de restwarmte van Agfa.

Woonwijk Zilverkwartier door projectontwikkelaar Fides

“Met Zilverkwartier in Berchem, goed voor 82 eigentijdse nieuwbouwappartementen, zet Antwerps projectontwikkelaar Fides volop in op duurzaamheid en groen wonen op mensenmaat vlak bij de stad. Dankzij de verschillende inkomhallen ontstaat er in Zilverkwartier een intieme sfeer en bereikt men gemakkelijk de gemeenschappelijke daktuin, goed voor 1840 m² rustgevend groen. Op de benedenverdieping, net onder de daktuin, is een Colruyt supermarkt wat het dagdagelijkse winkelen extra gemakkelijk maakt. Zilverkwartier benut het warmtenet om alle appartementen van aangename vloerverwarming en warm water te voorzien. Duurzaam warmte- én wooncomfort gegarandeerd.”